Mráz Zoltán után Hatos Gábor is világbajnok lett a veteránok között - Masterssport

MASTERSSPORT

35 SPORTÁG EGYHELYEN
MASTERSSPORT
wake up joney
33 SPORTÁG EGYHELYEN
masterssport.hu
MASTERSSPORT
35 SPORTÁG EGYHELYEN
Tartalomhoz ugrás
egyeni_sportok > egyeni_birkózás
Mráz Zoltán után Hatos Gábor is világbajnok lett a veteránok között

Szenzációs magyar sikerrel indult és zárult is a 2018. évi veterán szabadfogású világbajnokság Macedóniában. Az Orbán Győző vezette magyar csapatban már a nyitónapon megszületett az első érem, méghozzá rögtön egy világbajnoki cím, amit a ‘B’ kategória 88 kilogrammos birkózója, Mráz Zoltán szerzett. A zárónapon is eljátszották a magyar himnuszt, hiszen Hatos Gábor három mérkőzést megnyerve újabb világbajnoki címet szerzett Magyarország számára. Az aranyérmek mellett Lakatos Győző révén egy ezüst-, Kléber István és Sipeki Károly révén pedig két bronzérmet is jegyeztek a magyar csapat neve mellett.
Vasárnapi versenynap:
A szkopjei veterán-vébé zárónapján már csak Hatos Gábor révén volt érdekelt a magyar együttes. A Budapesti Honvéd birkózója jó eséllyel pályázott a világbajnoki dobogó tetejére, bár a sorsolása nem igazán volt könnyű.
Gabi a 13 fős 88 kilogrammos súlycsoportban a felső ágra sorsolt, így csak a negyeddöntők során csatlakozott be a versenybe, ahol rögtön 3-0-ra verte az iráni Motalebit. A második körben már a döntőbe jutás volt a tét, Hati itt is könyörtelen volt, nagyon taktikus birkózással 2-0-ra múlta felül az orosz Darmodehint.
Az esti fináléba a grúz Hucisvilivel kellett farkasszemet néznie Hatosnak, aki a másik ágon mongol, indiai és német versenyzőket legyőzve került a fináléba. A mindent eldöntő mérkőzésen végül Hatos 4-1 arányú győzelmet aratott, ezzel megszerezte a magyar küldöttség második világbajnoki címét Macedóniában.

‘A’ kategória:
88 kg: 1. Hatos Gábor

 MASTERSSPORT.HU
wake up jonny
chiefs
Vissza a tartalomhoz